Betalen en tarieven

Tarieven

Hieronder vindt u de actuele lijst van prestaties, codes en tarieven vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit1.

Betalingen

De tandartsrekening is opgebouwd uit de verschillende prestaties die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke prestatie omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld dat kan verschillen per tandartsenpraktijk.

In onze praktijk zorgen wij liever voor u dan dat we veel tijd besteden aan onze financiële administratie. Daarom dragen wij het versturen en innen van de nota’s over aan Infomedics. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het factureren en innen van declaraties en werkt inmiddels voor duizenden zorgaanbieders zoals tandartsen, orthodontisten, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en dierenartsen.

De nota van onze behandeling of verrichting ontvangt u van Infomedics. In de meeste gevallen wordt een nota eerst ingediend bij uw zorgverzekeraar. U ontvangt dan alleen een (rest)nota voor de kosten die niet door uw zorgverzekeraar worden vergoed. U ontvangt uw papieren rekening op het adres dat bij uw zorgaanbieder bekend is. U kunt uw rekening herkennen aan de roze envelop.

Wilt u uw rekening digitaal ontvangen, geef dan uw e-mailadres en mobiele telefoonnummer door aan uw zorgaanbieder. U ontvangt de digitale rekening op het e-mailadres dat bij uw zorgaanbieder bekend is. Na het uitvoeren van de extra controle (sms-verificatie) kunt u uw rekening downloaden en direct betalen. 

U vindt de betaalgegevens op uw rekening. U kunt uw rekening direct betalen via iDEAL. Scan hiervoor de QR-code op uw papieren rekening, of klik op de betaalknop op uw digitale rekening. 

Standaard is onze betaaltermijn 30 dagen. Heeft u wat meer tijd nodig? Op infomedics.nl kunt u gemakkelijk veel zaken rondom uw rekening zelf regelen. U kunt bijvoorbeeld kostenloos uitstel van betaling aanvragen of een verzoek indienen voor betaling in termijnen. Verwacht u een hoge rekening? Lees hierover meer op infomedics.nl/betaalplan