Wij staan voor u klaar

Behandelingen

Wij zijn een algemene praktijk waarbij iedereen welkom is. 

Onze behandelingen

Graag ziet de tandarts u regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven.

Indien nodig ondernemen we actie om de mondhygiëne te verbeteren, ook houden wij de mondhygiëne met name bij kinderen nauwkeurig in de gaten. Graag geven wij u ook een afspraak bij een van de drie preventieassistentes. 

Indien er problemen in uw gebit worden geconstateerd, bespreekt de tandarts met u of een extra behandeling nodig is. Ook vertelt de tandarts u over: de te verwachten risico´s van een behandeling, het aantal behandelingen en de duur van de behandelingen. Voor informatie over mondgezondheid, bekijk de brochures op onze website en op www.allesoverhetgebit.nl.

Kleine ingrepen bespreken we direct met u en de behandeling volgt, indien nodig, op korte termijn. U kunt daarbij denken aan een eenvoudige gebitsreiniging of het plaatsen van een vulling. Bij uitgebreide behandelingen informeren wij u over de kosten. Desgewenst kan het behandelplan met de bijbehorende kosten schriftelijk worden vastgelegd. Na uw instemming voeren we de afgesproken behandeling uit. Dat kan over het algemeen binnen 1 maand.

Veel patiënten verwachten van de tandarts dat tijdens de controle afspraak tevens een reparatie uitgevoerd kan worden, zoals een verloren vulling of een afgebroken tand/kies. Helaas is dit gezien de planning in onze drukbezochte praktijk niet mogelijk. Geven we gehoor aan deze verzoeken dan gaan we uitlopen in tijd. Ons streven is juist dat onze patiënten behandeld worden op de afsproken tijd en de wachttijd minimaal is. U dient dus voor een reparatie een aparte afspraak te maken of vooraf aan uw geplande controle afspraak telefonisch te informeren of uw afspraak nog verlengd kan worden.  

Op afspraak is er een NVOI erkende implantoloog in de praktijk aanwezig. Dus als u een tandimplantaat nodig hebt, hoeft u niet naar een kaakchirurg, maar kan het ter plekke in onze praktijk gebeuren.

De informatie over uw gebit en de historie van de behandelingen slaan wij op in onze computer. Uiteraard is dit systeem goed beveiligd. Wij bewaren de gegevens minstens 15 jaar. Op uw (schriftelijk) verzoek kunnen we uw gegevens ook doorzenden naar een andere behandelaar.

Periodiek mondonderzoek, witte vullingen, extracties, endodontie (wortelkanaalbehandeling), röntgenfoto’s, kroon- en brugwerk, etsbruggen, protheses

Poetsinstructie, fluoridebehandeling, sealen (kinderen), verwijderen tandsteen, professionele gebitsreiniging, verwijderen van rokersaanslag o.a. met airflow-techniek, behandelen gingivitis, instructie/advies voor een goede mondhygiëne (volwassenen)

Facings van porselein en kunststof, kroon- en brugwerk en aanbrengen tandversiering (steentjes)

Bent u niet helemaal tevreden met de stand van uw tanden maar u wilt geen slotjesbeugel, dan is AirSmile® de oplossing voor u. De beugel voor kleine correcties die uitneembaar en nagenoeg onzichtbaar is

Wij beschikken over diverse mogelijkheden om uw tanden lichter te maken d.m.v. in- en uitwendig bleken

Harde en zachte volledige prothese boven- en/of onderkaak, partiële prothese (plaatje), frame, knarsplaatje, MRA snurkplaat, gebitsbescherming

Alle soorten implantaatbehandelingen:

– solitaire tandvervanging door implantaatgedragen kronen en bruggen, implantaten en klikgebit in de tandeloze kaak (veelal door verzekeraar vergoed)

Implanteren, verwijderen van verstandskiezen, moeilijke extracties, lipbandje verwijderen, flapoperatie

Staan je tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achter? Een behandeling met een beugel kan er dan voor zorgen dat je tanden weer recht komen te staan. Ook als er te weinig ruimte is in je mond of de tanden en kiezen passen niet goed op elkaar, kan een beugel de oplossing zijn. Vaak is er een combinatie van verkeerde groei van de kaken en een onregelmatige stand van het gebit. Een beugelbehandeling, ookwel orthodontische behandeling genoemd, wordt uitgevoerd door een tandarts voor orthodontie of orthodontist.  

Met een brug kan je een ontbrekende tand of kies vervangen. De brug ‘overbrugt’ dus de lege ruimte waar de tand of kies ontbreekt. Een brug kan bestaan uit meerdere kronen aan elkaar of een enkele zwevende kroon die met zogenaamde retentievleugels aan de naastliggende tanden wordt vast gemaakt

Tijdens een periodieke controle onderzoekt de tandarts méér dan alleen je tanden en kiezen. Dus ook als je een kunstgebit draagt is het belangrijk om tenminste 1 keer per jaar naar de tandarts te gaan.

Een facing is een schildje van porselein of composiet die op de tand wordt gemaakt. Zo wordt de vorm of kleur van een tand mooier.

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. De meeste implantaten zien er uit als een soort schroef en zijn gemaakt van titanium. Het implantaat is een sterke basis voor een kroon, brug, of kunstgebit

Een kroon is een kunsttand- of kies die over je eigen tand of kies wordt gezet. Een kroon kan van verschillende materialen worden gemaakt. Doordat een kroon op maat gemaakt wordt ziet het er natuurlijk uit en past het mooi bij de rest van je gebit.  

Een uitneembare prothese (kunstgebit) is één van de meest gebruikte oplossingen voor het vervangen van ontbrekende tanden. Prothesen kunnen worden toegepast bij het ontbreken van een aantal tanden of kiezen; een partiële prothese, of bij het ontbreken van alle tanden en kiezen; een volledige prothese (kunstgebit). De kwaliteit en het uiterlijk van protheses zijn tegenwoordig veel beter dan vroeger. Vaak valt het vrijwel niet op dat iemand een prothese draagt.

Blijvende kiezen hebben soms diepe groeven en putjes in de kauwvlakken die moeilijk met een tandenborstel zijn schoon te houden. Om gaatjes te voorkomen kunnen de groefjes en putjes opgevuld worden met een fissuurlak. Dit noem je sealen.

Roken, teveel thee of koffie drinken of sterk gekleurd voedsel eten kan aanslag veroorzaken op uw tanden. Dit zijn de extrinsieke verkleuringen, verkleuring van buitenaf. Er zijn tandpasta’s op de markt die kunnen helpen bij het verwijderen van aanslag, maar deze kunnen de kleur van de tanden niet veranderen.

Als tandplak langere tijd aanwezig blijft op het tandoppervlak kan het verkalken en hard worden. Dit wordt tandsteen genoemd. Tandsteen ontstaat vooral vlak onder het tandvlees en achter en tussen uw tanden. Dit zijn namelijk de plekken die vaak worden vergeten tijdens het tandenpoetsen. Tandsteen kan niet meer verwijderd worden door goed te poetsen en dient professioneel te worden weggehaald.

Als een tand of kies ernstig aangetast of beschadigd is, kan het trekken van deze tand of kies het enige redmiddel zijn. Het trekken van een tand of kies wordt ook wel extraheren of een extractie genoemd. De tandarts kan de behandeling zelf uitvoeren of als het nodig is je verwijzen naar een kaakchirurg.

Een behandeling bij de tandarts hoeft niet pijnlijk te zijn. De tandarts kan je plaatselijk verdoving zodat je rustig de behandeling kan ondergaan. De tandarts geeft zelf de verdoving of delegeert dit aan de assistent of aan de mondhygiënist. Als de assistent verdooft, dan moet de tandarts aanwezig zijn. Bij de mondhygiënist is dit niet nodig.

Als er tandbederf in een tand of kies zit of als je kies afbreekt, dan kan je tandarts dit restaureren met een vulling. De tandarts kan je zelf behandelen, of je voor kleine nieuwe gaatjes verwijzen naar een mondhygiënist. Een vulling kan tandkleurig of zilverkleurig zijn.

Je tand of kies kan ontstoken raken door tandbederf, een lekkende vulling of door bijvoorbeeld een val. Gevoeligheid met warm en koud, een dikke wang of hevige kiespijn kunnen signalen zijn van een ontsteking. Ook kan het zijn dat je (nog) geen klachten hebt. Je tandarts komt er dan achter bij het maken van een controlefoto of tijdens het vullen van je kies.

Gebitsslijtage ontstaat door verlies van tandweefsel door oorzaken anders dan cariës (gaatjes, tandbederf). Het komt bij iedereen voor en is in de loop van de tijd bij iedereen waarneembaar (normale, fysiologische slijtage). Soms verloopt de slijtage echter sneller dan normaal (pathologische slijtage). De tanden en kiezen worden dan steeds korter.

Het korter worden van tanden en/of kiezen kan nadelige consequenties hebben voor het hele gebit. De korte tanden beïnvloeden negatief de esthetiek en functie van het gebit. Daarnaast kan gevoeligheid ontstaan bij de gebitselementen door het ontbreken van de beschermende glazuurlaag. Bij vergevorderde slijtage kan zelfs kiespijn ontstaan door ontsteking/afsterven van de zenuw in de holte van de kies.

Contactgegevens

Openingstijden

Mocht u meer informatie wensen kan u op www.allesoverhetgebit.nl uitgebreide informatie vinden over de diverse behandelingen die tandartsen kunnen uitvoeren, informatie over mondgezondheid en diverse tips tot het behouden van een gezonde mond. Kortom, alles over het gebit wordt hier nauwkeurig neergeschreven en geactualiseerd bijgehouden. Word uw vraag niet vermeld? Neem dan gerust contact met ons op.

Allesoverhetgebit.nl